Veckobrev vecka 42

Några av brevlådorna som de gjort till sina företag!

Hej på er alla!

Höstlovet närmar sig med stormsteg och förhoppningsvis även vår inflyttning till de nya lokalerna. Vi väntar just nu på nya tavlor, projektorer och lite annat smått och gott. Vi har valt att inte flytta ner förens allt är klart så att det bara är att fortsätta med undervisningen utan avbrott. Denna vecka har varit väldigt lugn och vi har jobbat på som vanligt! Det är härligt att se elevernas vilja att lära.

Det verkar som att biblioteket snart ska slå upp portarna så att vi äntligen kan börja låna böcker igen!

Den 24/10 ska vi åka på allahelgonavandring i Villberga, vi åker från skolan 8.15 och beräknar att vara tillbaka till 10.30.

Denna vecka har vi gjort följande:

Matematik: Vi blandar repetition med nya genomgångar och olika tester. Testerna gör vi både för att eleverna ska få vänja sig vid sådana uppgifter samt att vi ska se vad de kan och vad de kan behöva att repetera. Tabellträningen fortsätter också.

Svenska: Vi fortsätter att arbeta med olika texttyper och kommer att börja arbeta med muntliga uppgifter som till exempel hålla tal, prata om sin fritid eller spela upp en teater.

SO: Medeltiden står på schemat, vi har kollat på en film samt arbetat med ett häfte där de får svara på frågor från texten de läst. SO och läsförståelse i ett!

NO: Vi har nu börjat arbeta med kroppen. I tisdags fick eleverna börja rita sin mall av en kropp som sedan kommer att byggas ut när vi arbetar med de olika områdena, tanken är att det ska bli som en julkalender men istället för godis får man information om de olika kroppsdelarna.

Slöjd: Det stickas, sys på symaskin, sågas, limmas och målas för fulla muggar i slöjden. De arbetar med olika uppgifter beroende på vad de är klara med. Vi brukar smyga dit och inspektera eleverna under deras arbete!

Idrott: Måndagens lektion var elevledd för ena gruppen, grupp 1 och då körde de ett fyspass! Den andra gruppen körde vidare med olika redskap!

Engelska: Vi har gått igenom nationella prov, arbetat med ordförståelse, läsförståelse samt att de har fått prata mycket med varandra på engelska. Det är väldigt kul att se hur de mer och mer våga använda sig av engelskan.

Tema: Vi arbetar vidare med våra företag och de arbetar just nu med olika uppgifter inom detta. Det har byggts brevlådor, spelats in reklamfilmer på både svenska och engelska. De får olika uppdrag i sina brevlådor och dessa uppdrag sträcker sig över många av skolämnena.

Musik: Vi arbetar vidare med musikgenrer och några har nu börjat redovisa sina PowerPoints och vi kommer sedan gå in på olika musikinstrument.

Bild: I bilden arbetar de vidare med reklam på olika sätt vilket blir ett bra komplement till vårt tema ”företag”, då vi även där arbetar med reklam.

Elevens val: Grupperna har nu bytt och grupp 1 fördjupar sig i matematiken och grupp 2 fördjupar sig i engelskan. Precis som förra gången fick de skriva ner önskemål om hur de vill jobba samt inom vilket område de vill fördjupa sig i.

Nästa vecka:

Mån 23/10: Idrott och bild

Tis 24/10: Allahelgonavandring och temaarbete med anledning av FN-dagen

Ons 25/10: Slöjd

Tors 26/10: Idrott och bild

Fre 27/10: St:Ilian årskurs 6


Prenumerera på nya blogginlägg

One thought on “Veckobrev vecka 42”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *